23 Mart 2009 Pazartesi

Bir Paçavra yazarı FERIZLI seni yerin dibine sokacak

Sayın M. Ali Usta;

Sana bu yaştan sonra ne demeli bilmiyoruz. Ancak senin mazeretin var, galiba onu dikkate almamız gerekiyor. Çünkü cezai ehliyetin pek kalmamış gibi. Yaşın ve yaşamış olduğun olayların bunamanda etkisi var sanki. Hoş daha önceden de normal değildin ama şimdi daha bir farklı olmuşsun.
İnsan bir utanır edeb eder hayâ duyar. Ferizli’nin bu esfele safilin eğitim durumundan sorumlu olman gerekirken üzerine hiç pay biçmiyorsun. Daha önceki seçimlerden aldığın oydan dolayı utanmalısın. Yaşadığın her yaş için bir oy bile alamamış bir insansın behey adam biraz utan. Örnek bir öğretmen olman gerekirken toplum senin öğretmenliğinden utanır hale gelmiş. Yetiştirdiğin öğrencilerin senin hakkındaki düşüncelerini merak ediyorsun umarız. Aslında gerek yok ama biz gene de geçen seçimlerde aldığın oya ve sattığın gazetemsi paçavranın satışına bak bazı şeyleri anlarsın diye düşünüyoruz.
Köy enstitüsü mezunu çağdaş demokrat aydın bir öğretmenin yaptıklarına bir bak hele neler göreceksin. Yaptıklarının farkına varırsan sen bizlerden daha çok utanırsın. Çağdaş Atatürkçü demokrat ve aydın bir öğretmen küçücük menfaatler için ufacık parasal çıkarlar için akp ilçe başkanının yayın organı olmaz. O paçavranı bunun için kullandığından dolayı utanmalısın. Neymiş? Sayın Soğuk Birazcık reklam almanda yardım ediyormuş. Üç kuruş finansmanına yardımcı oluyor diye mürtecilerle ortaklık etmenden dolayı mezun olduğun okulun kemikleri sızlıyordur. Öte yandan her çıkardığın sayıda hangi partinin reklamını yaptığına bakmadan her çelenk töreninde başka bir partinin çelengini koymaktan utanmalısın.
Sakın bize doğruluk dürüstlük nameleri yapma. Efendim Ahmet çalışıyormuş da … Yok iş yapıyormuş da… Bunlara karnımız tok biliyoruz ne kadar reklam aldırdığını sana reklam vermek için kimlerle konuştuğunu paçavrana ne kadar destek olduğunu.
Paçavra diyoruz çünkü… Dergi veya gazete ne olduğu belli olmayan, çıkartılmasında olumlu bir amacı olan, ancak daha sonra kişilerin siyasi menfaatlerine alet olan bir şey gibi . Yazdığın yazılardan hiçbir koku gelmediği gibi zaman zaman orada yaptıkların, insanların burnuna kötü bazı kokular ulaştırıyor. İmlası bozuk, Türkçesi bozuk, dizgi bozuk, fikirsizlik almış yürümüş. Öte yandan belli bir sayıdan sonra sadece temel hedefi: belediye başkanı ile uğraşmak ve paralelinde akp ilçe başkanını pohpohlamak olan bir paçavra işte. Kimi Zaman farklı yerlere de sarkıp kendini ciddiye aldırmak isteğinde yok değil. (Kaymakamlık vb. gibi) Ama Allahtan seni ciddiye almıyorlar. Dolduruşa gelip öğretmen olduğunu unutarak bir zabıta ile uğraşıp kendini tartaklatıyorsun. Gene o yalakalığını yaptığın ilçe başkanının oyununa gelip insan haklarına şikayetler… O komisyonda senin lehine oy vermeyen kişilere zaman zaman kendi aklınca giydirmeler…
Akıl sahiplerini incitmediğini söylüyorsun; iyide yapıyorsun ama senin bu yaptıklarından kendi kendini incittiğini biliyoruz. Çünkü bu kadar çirkin işleri yapan birinin akıl sahibi olduğunu söylemek mümkün değil.
Tabi bir de sayın ilçe başkanıyla birlikte dernekte yaptığınız yolsuzluklar var. Hani şu bir sayıda yazdığın 21 bilgisayar hibe ettiğiniz bir dernek var ya… siz onu bilirsiniz. Orada yaptığınız usulsüzlükler…. Bu usulsüzlüklerden dolayı içinizden birilerine ceza kesildi mi? Kesildiyse niye ve kime? Başka film fırıldaklar döndü mü? Döndüyse bunlardan haberin var mı? Yoksa dernek işlerinde seni de mi dolandırdılar. Farkında mısın?

Bir sözümüz de dergi veya gazete her neyse o paçavraya aldığın reklamlar yasal mı? Ücretsiz mi yayınlıyorsun? Ücretsiz reklam almak yasal mı? Para kazanıyor san bunlardan ne kadar kazanıyorsun? Bazı sayılarda parasız (0 kuruş) bazılarında 5 kuruş vs. gibi fiyatlandırmalar var parasız dağıtmanın sebebi neydi? Şartlar ne kadar değişti ki paralı yaptın? Bir aralık gizli gizli dağıtım yaptığın doğru mu? Doğruysa neden gizleniyordun? Maliyeye şu ana kadar ne kadar vergi verdin? Vermediysen bu işleri senin için Sayın Soğuk mu hallediyor? Kaç liralık reklam aldığını ve kaç lira vergi verdiğini açıklayacak mısın? Yada Maliyeciler seni niçin denetlemiyor onu açıklayacak mısın?

Kısaca Sayın Usta o 5 Kuruşluk paçavrana fazla güvenme. Seni o paçavrayla kimse ciddiye almaz. Akıl Sahibi olmanda fayda vardır.